EURO Gusinje organizovao Veče dijaspore u NY

NEW YORK - U organizaciji udrženja EURO Gusinje, u Njujorku je prošlog vikenda održano Veče dijaspore, osmo po redu u organizaciji ovog udruženja.


Foto: EURO Gusinje

Večeri su, među više od 400 gostiju, prisustvovali generalni konzul Crne Gore u Njujorku Željko Stamatović, konzul Amer Cikotić, predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić, član Savjeta za saradnju sa iseljenicima Ruždija Jarović, predsjednik organizacije "Prijatelji Plava" iz SAD Šukrija Cecunjanin i brojne zvanice.

U ime Upravnog odbora Uduženja prisutnima se obratio Selim Čekić koji je, pozdravljajući prisutne, istakao da je “Euro Gusinje” ove godine izdvojilo deset hiljada dolara za izgradnju Islamskog kulturnog centra u Gusinju, obezbijedili su bajramske paketiće, novčano pomogli akciju probijanja puta Budovice – Gusinje i puta za Bor Koljenovića.

Foto: EURO Gusinje

Predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić informisala je prisutne o realizovanim projektima u Gusinju između dva susreta. Ona je kazala da se privodi kraju izgradnja pijace, objekta u u sklopu kojeg će biti smještena Vatrogasna služba i Komunalno preduzeće.

Foto: EURO Gusinje

Generalni konzul Željko Stamatović je, obraćajući se prisutnima, kazao da je “Euro Gusinje” poznato i prepoznato kao udruženje koje nesebičnim zalaganjem prikuplja novac i pomaže pojedincima i ustanovama u Crnoj Gori kojima je pomoć najpotrebnija.Izvor: AK studio

Постави коментар

0 Коментари