Mandić prijeti: Kad padne prva kap krvi, zakucaće se na vrata odgovornih

PODGORICA - Jedan od lidera Demokratskog fronta DF i poslanik Andrija Mandić, pozvao je danas Vladu da povuče iz skupštinske procedure Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti.

On je, predlažući u Skupštini da se uvede novi praznik, 13. novembar – Dan Petra II Petrovića Njegoša, crnogorski praznik kulture, kazao da vlast želi da otme Njegoševu crkvu.
“Nemojte da idemo ovim putem, jer ćemo ući u ono o čemu piše Gorski vijenac. Nemojte ići tim putem, jer će se desiti strašne stvari u Crnoj Gori, koje mi ne želimo da se dese”, istakao je Mandić.


On je rekao “da smo spremni da ispunimo dužnost koju su ispunili naši preci”.
“Pozivamo muslimane i katolike da se ne miješaju u ovo. Sve ovo se vidjelo u istoriji Crne Gore, završilo se katastrofama, i niko nikoga nije temeljitije istrebljivao nego što smo mi u Crnoj Gori jedni druge”, dodao je on.

Mandić je poručio da ih niko ne može zaplašiti.
“Više u Crnoj Gori ima zakopanog oružja, nego u svim vojnim i policijskim magacinima. Prva krv koja padne u Crnoj Gori – neće niko od onih kojima je nanijeto zlo otići kod nekog Milivoja Katnića, Veselina Veljovića, Vesne Medenice…, nego zakucati na vrata onome za koga misli da je odgovoran, kako bi taj dug naplatio. To moraju da znaju i Milo Đukanović i Duško Marković, i Veljović. To je poruka koju morate da razumijete”, poručio je Mandić.

Poslanik Demokratske partije socijalista DPS Andrija Nikolić, prokomentarisao je da je teško nagađati šta stoji iza riječi koje je izgovorio Mandić.
“Ne može se skupštinska govornica koristiti za prijetnje”, upozorio je Nikolić.

On je podsjetio da je i u prethodnim pokušajima destabilizacije Crne Gore odgovor države bio zreo i odgovoran i u cilju očuvanja mira i stabilnosti.

Predsjednik parlamenta Ivan Brajović ocijenio je da nikad nije dobro dizati tenzije u parlamenut i prizivati strašne stvari, “jer se strašne stvari neće ni desiti”.

Постави коментар

0 Коментари