Milo Đukanović: Ti što prijete spaljivanjem da se ne zalijeću, više nas je na ovoj strani


PODGORICA - Vara se svako pojedinačno ili bilo koja institucija da može pobijediti državu Crnu Goru, poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, gostujući u “Živoj istini”, na Javnom servisu.
“Ja nerado odgovoram logikom snage i logikom sile, ali mislim da je o svim pitanjima, pa i onim važnim oko kojih se drastično razlikujemo, moguće tolerantno razgovarati. Ali, kada vas dovedu u situaciju da morate odgovoriti na njihove argumente onda želim da kažem da se vara svako pojedinačno ili bilo koja institucija da može pobijediti bilo koju državu, ukljućujući i državu Crnu Goru”, poručio je Đukanović.


A, kako podsjeća, bilo je mnogo takvih pokušaja.
“Najsvježija su nam takva sjećanja iz 2015. i 2016. Vidjeli ste kako je to završeno i vidjeli ste da su polomili zube oni koji su mislili da ruše državu. Ko god nam sada prijeti svojom spremnošću da će da se spali, da se žrtvuje, da nema boljeg momenta da se postane svetac nego sada da se napravi neko samoubistvo, dobiće jasan odgovor da nas je mnogo više na ovoj strani, koji smo sve u životu do sada dali da ispravimo jednu istorijsku nepravdu i da obnovimo crnogorsku državu. Na to svoje ostvarenje smo vrlo ponosni i spremni smo da svim mogućim sredstvima branimo taj državni krov nad glavom”, poručio je Đukanović, komentarišući prijetnje povodom usvajanja Prijedloga Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Ističe da bi moralo biti jasno, ne samo iz našeg iskustva, nego uz univerzalnog, da će se uvijek naći manje pristalica, pa i manje motiva za rušenje nego za odbranu nečeg što je mukotrpno i pravedno stečeno i obnovljeno.
“Prema tome, nemojte nam se zalijetati, najljubaznije vas molimo”, zaključio je Đukanović.

Постави коментар

0 Коментари