Poručnik fregate Anes Drešković iz Plava bio dio vojne misije u Somaliji

PODGORICA - Pripadnici Vojske Crne Gore na zadacima i misijama u Letoniji i Africi dostojno su predstavljali državu i uniformu koju nose, kazao je zamjenik načelnika Generalštaba, pukovnik Svetozar Brajković na svečanom dočeku pripadnika vojske koji su se vratili sa tri inostrane aktivnosti.


Anes Drešković

Riječ je o NATO Pojačanom isturenom priustvu (efP) u Letoniji, Misiji Ujedinjenih nacija za referendum u Zapadnoj Sahari (MINURSO) i operaciji EU NAVFOR Atalanta u Somaliji.

Brajković je, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, ocijenio da su naši vojnici stekli značajno iskustvo, kroz izazove jedinstvene za svaku misiju.
„U Zapadnoj Sahari, iako je bezbjednosna situacija stabilna, opasnost su tropske bolesti i negostoljubiva priroda. Takođe, nije lako biti u operaciji Atalanta, mjesecima na otvorenom moru. U Letoniji ste konstantno imali aktivnosti i obuke. Ipak, kada sve stavite na tas, dobili ste ogromno iskustvo“, naglasio je zamjenik načelnika Generalštaba.


Poručnik fregate Anes Drešković iz Plava, kazao je da boravak u operaciji EU NAVFOR Atalanta ima ogromnu vrijednost za vojnika i poručio da je ''biti na otvorenom moru specifično".
"Često je ljudima potrebno vremena da se naviknu, ali ja sam već angažovan na brodu tako da nijesam imao problema. Zadovoljan sam kako je sve prošlo“, kazao je on.

Постави коментар

0 Коментари