Predsjednik SO Plav zabranio našem portalu snimanje sjednice


PLAV - Predsjednik SO Plav Šefket Jevrić i služba Skupštine zabranili su danas našem portalu snimanje sjednice SO.

Iako je uredništvo našeg portala blagovremeno, u skladu sa radom elektronskih medija i u skladu sa poslovnikom rada SO uputilo zahtjev za snimanje sjednice, Jevrić je odbio da izda dozvolu, pravdajući se da zahtjev nije stigao blagovremeno.Zakon o Skupštini Crne Gore i lokalnim parlamentima jasno predviđa u članu 162 da elektronski mediji imaju pravo da prenose sjednice SO, osim kada Skupština donese odluku da je riječ o povjerljivim dokumentima.
Podsjećamo da je danas na dnevnom redu tačka o budžetu, što je od izuzetne važnosti za sve građane opštine, da budu informisani o radu odbornika, koji zastupaju stavove građana.Praksa Skupštine Crne Gore je da mediji par sati uoči sjednice najave dolazak, dok je naš portal to uradio 24 časa uoči sjednice.

Napominjemo da SO Plav, iako je dužna po zakonu, ne objavljuje materijale sa sjednica, kao ni dnevni red. Zbog toga je potreba da se obavještava javnost, a smatramo da naš portal, kao jedini registrovani na našem području, ima obavezu da izvještava o najvažnijim temama.

Mi smo već danas o ovakvoj odluci obavijestili nadležne državne organe, da su mediji spriječeni da obavljaju posao koji im je u opisu.

Постави коментар

0 Коментари