Komunalna policija Plav: Privredni subjekti da donesu odluke o radnom vremenu i da poštuju utvrđeno radno vrijeme

Shodno odredbama čl. 3. Odluke o radnom vremenu (“Sl. list CG-opštinski propisi”, br. 19/19) propisano je da su privredna društva i preduzetnici koji obavljaju djelatnost u objektima iz člana 1. ove Odluke obavezni da donesu odluku o rasporedu dnevnog i nedjeljnog radnog vremena i dnevnog vremena u dane državnih praznika, pridržavajući se radnog vremena utvrđenog ovom Odlukom, te da se odluka iz stava 1. ovog člana dostavlja Službi Komunalne policije Opštine Plav, radi ovjere štambiljom, kao i da je odluku iz stava 1. ovog člana privredni subjekat dužan da drži u objektu u kome obavlja djelatnost iz člana 1. ove Odluke, na vidnom mjestu.
Upravo zbog nepoštovanja propisanog člana pomenute Odluke, Služba Komunalne policije nema utvrđenu evidenciju rasporeda radnog vremena svih privrednih subjekata i preduzetnika na teritoriji Opštine Plav, usled čega smatramo da postoje određeni subjekti koji rade u svojim poslovnim objektima i mimo radnog vremena koje je propisano Odlukom o radnom vremenu, zbog čega ovim javnim saopštenjem Služba Komunalne policije apeluje na sve privredne subjekte i preduzetnike da donesu svoje odluke o radnom vremenu, te da iste dostave Službi Komunalne policije na ovjeru, kao i da nakon toga poštuju svoju pomenutu odluku, kao i odluku Skupštine Opštine Plav, te da i rade prema radnom vremenu koje je propisano istom.

U tom pravcu, Služba Komunalne policije ovim javnim saopštenjem i započinje akciju upoznavanja privrednih subjekata i preduzetnika sa pomenutom Odlukom o radnom vremenu koja je važeća i koju je donijela Skupština Opštine Plav, te upozoravanja svih privrednoh subjekata i privrednika sa teritorije Opštine na poštovanje propisanog radnog vremena shodno pomenutoj Odluci, i donošenja sopstvene odluke, zbog čega smatramo da je dovoljan rok od 30 dana od dana objavljivanja ovog saopštenja za sve privredne subjekte i preduzetnike da isti svoje odluke izrade, te ih dostave Službi Komunalne policije na ovjeru.

Na taj nacin smatramo da ćemo uvesti određeni red u poštovanju propisanog radnog vremena, te napominjemo i da ćemo nakon dobrovoljno ostavljenog roka od 30 dana izaći na terenu kako bi smo utvrdili koji su privredni subjekti donijeli svoje odluke, a koji ne, te naravno sprovesti i zakonska ovlašćenja u pogledu sankcionisanja onih koji to nijesu uradili, odnosno koji nijesu donijeli svoje odluke o radnom vremenu, te ih dostavili Službi Komunalne policije na ovjeru, te se iskreno nadamo i da će rezultati pomenute akcije biti zadovoljavajući.

Na kraju, iz Službe Komunalne policije, podsjećaju da je oblast koja se odnosi na radno vrijeme uređena Zakonom o komunalnim djelatnostima, te lokalnom Odlukom o radnom vremenu, zbog čega će u narednom periodu biti sankcionisan svaki vid nesavjesnog odnosa prema vežećim propisima, u cilju zaštite većeg interesa, odnosno sigurnosti i bezbjednosti građana Opštine.

SLUŽBA KOMUNALNE POLICIJE

Постави коментар

1 Коментари

  1. Komunalna Policija Plav ne radi svoj posao jer je korumpirana i podmirena od pojedinih vlasnika ugostiteljskih objekata i ako imaju dozvolu rada do 0,1 sat poslije ponoći oni rade i do 6 sati ujutro puštaju glasnu muziku i to u glavnoj ulici čaršijska br.19 kafana Evropa je ta koja ne poštuje radno vrijeme zato jer ima podršku i opatijskih službenika

    ОдговориИзбриши