Đukanović: Međusobnim uvažavanjem možemo prevazilaziti podjele i razlike

Milo Đukanović

Siguran sam da samo tolerancijom, boljim razumijevanjem i međusobnim uvažavanjem, možemo prevazilaziti podjele i razlike i oko nekih krucijalnih pitanja, na dobro svih naših građana i naše države Crne Gore. Neka nas na to podstiče i današnji praznik stvaranja i rađanja, koji vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti i svim ljudima dobre volje simbolizuje radosnije i bolje sjutra, poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u čestitci povodom Božića, upućenoj građanima pravoslavne vjeroispovijesti.

Đukanović je čestitao Božić sveštenstvu, vjernicima i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti u Crnoj Gori, uz najbolje želje da najradosniji hrišćanski praznik provedu sa svojima najbližima, u miru, ljubavi i blagostanju.

“Božić proslavljamo u miru i blagostanju, zahvaljujući multietničkom i multikonfesionalnom skladu koji smo očuvali kroz vjekove, na ponos i dobrobit svih naših građana. Univerzalne vrijednosti čovječanstva, suživot, čovjekoljublje i solidarnost, sadržane u hrišćanskom učenju, utkane su i u temelje moderne crnogorske države. Građanski i demokratski duh, neodvojivi dio identiteta crnogorskog društva, odnjegovan i u najizazovnijim vremenima našeg milenijumskog opstajanja, osnova je svih naših današnjih uspjeha”, navodi Đukanović.

Kako je ističe, savremenu Crnu Goru karakteriše dinamičan ekonomski i demokratski razvoj i dobrosusjedska saradnja, na putu usvajanja evropskih i evroatlantskih vrijednosti.

“S željom da predstojeće praznične dane provedete u dobrom zdravlju, sreći i zadovoljstvu, u krugu porodice i prijatelja, još jednom vam čestitam najradosniji hrišćanski praznik”, dodao je on.

Izvor: www.portalanalitika.me

Постави коментар

0 Коментари