Veljović: Bezbjednosna situacija stabilna, poseban senzibilitet usmjeriti na zaštitu manjinskih naroda

PODGORICA-Sistem bezbjednosti će očuvati mir i bezbjednost svih građana, a posebno osjećaj sigurnosti manjinskih naroda, poručio je direktor Uprave policije Veselin Veljović tokom radne posjete Bijelom Polju.


Veljović je istakao da u ovom momentu poseban senzibilitet treba usmjeriti na zaštitu manjinskih naroda, i svih građana naročito u trenucima kada su primjetni govor mržnje i netolerancije u sporadičnim izjavama neodgovornih pojedinaca.
“Bezbjednosna situacija u državi je stabilna, a incidenti koji su zabilježeni prethodnih dana su izolovani slučajevi“,  kazao je Veljović.

Svjedoci smo da se u javnosti plasiraju brojne dezinformacije koje za cilj imaju uznemirenje javnosti, a konstatuju se i pritisci na građane zbog vjerskih ili drugih razloga.
“Važno je da građani cijene aktuelnu situaciju i da ne podliježu pritiscima i provokacijama, kao i to da sve ovakve slučajeve prijave policiji. Operativni sastav policije djeluje jedinstveno u aktuelnom ambijentu kada je potrebno obezbijediti mirno odvijanje okupljanja građana koji ostvaruju svoje zagarantovano demokratsko pravo na iskazivanje mišljenja i uvjerenja“,  naglasio je Veljović.

Ističe da policija pokazuje visok stepen tolerancije, a zakonom propisana ovlašćenja se primjenjuju samo u izuzetnim slučajevima kada je neophodno očuvati stabilnost reda i mira.

Постави коментар

0 Коментари