Ivan Brajović razgovarao sa predstavnicima dijaspore u Njujorku

NEW YORK - Posjetu Sjedinjenim Američkim Državama predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović zaključio je susretom sa predstavnicima udruženja crnogorskih iseljenika u Njujorku.
„Nikada ne zaboravite svoju domovinu, ali budite lojalni državi u kojoj živite", poručio je Brajović na početku sastanka. 


Istakao je značaj redovnih kontakata sa dijasporom i ocijenio značajnom priliku da razgovaraju o dešavanjima u Crnoj Gori ali i o pitanjima od značaja za iseljenike.  Dodao je da je veoma važno što dijaspora svojim aktivnostima podržava Crnu Goru. Naglasio je da će država nastojati još bolje da organizuje svoju saradnju sa dijasporom širom svijeta.

Predstavnici dijaspore su zahvalili na prilici da razgovaraju sa predsjednikom Brajovićem o aktuelnim pitanjima u Crnoj Gori, još jednom ponovili važnost članstva Crne Gore u NATO i nastavka integracija u Evropsku uniju. Podržali su napore države da se sačuva građanska, multietnička, multivjerska i multikulturna Crna Gora, što je njeno najveće bogatstvo.

Sastanku su prisustvovali predstavnici udruženja „Fondacija Gusinje“, „Euro Gusinje“, „Bošnjački savez Crne Gore u Njujorku“, „21. maj Njujork“, „Montenegro golf klub“, „Kongres Bošnjaka svijeta“, „Cetinje Indijana“ iz Ilinoisa, predstavnici portala „Revija fokus“ i „Gusinje-Plav.com“, kao i ugledni pojedinci koji žive u Njujorku.

Izvor: Skupština.me

Постави коментар

0 Коментари