Mnogostruki benefiti adaptacije Doma zdravlja u Plavu

PLAV- Benefiti adaptacije Doma zdravlja u Plavu, vrijedne 230 hiljada eura, su mnogostruki za zaposlene i za građane toga kraja, koji će u prijatnoj i toploj zgradi dobijati kvalitetnu zdravstvenu zaštitu kazao je ministar zdravlja Kenan Hrapović.


On je danas, obilazeći Dom zdravlja u Plavu, kazao da je druga faza Projekta Energetske efikasnosti u toj zdravstvenoj ustanovi završena i da je podrazumijevala investiciju vrijednu 230 hiljada eura.

„Kompletno je zamijenjena bravarija, odnosno prozori i vrata. Stavljena je termoizolacija na cijeli objekat i urađen je projekat rasvjete. Tako da su benefiti mnogostruki, prije svega za naše građane, koji sada dobijaju uslugu u jednoj veoma prijatnoj i toploj zgradi i naravno za sve zaposlene. Prostorije su tople i ugodne i za rad i za boravak naših pacijenata“, kazao je Hrapović.

On je naglasio da je adaptacija Doma zdravlja u Plavu još jedan dokaz da Vlada veoma posvećeno radi na projektima razvoja zdravstvene zaštite, a posebno na sjeveru.


„U prethodne tri godine, Vlada je za investicije u Domu zdravlja Plav izdvojila oko 420 hiljada eura. To je jedan posvećen pristup i nastavićemo još energičnije da radimo u tom pravcu. Mi smo i ranije dolazili ovdje i svjedoci smo da je pun pogodak bio otvaranje jedinice za fizikalnu terapiju u Domu zdravlja u Plavu, jer građani ovdje dobijaju kvalitetnu uslugu i ne moraju da idu u Opštu bolnicu u Beranama“, rekao je Hrapović.


Pored opreme i dobrih uslova za rad, jako je važno, kako smatra, da su ispunjeni svi zahtjevi Doma zdravlja Plav kada je riječ o specijalizacijama.

„Očekujemo veoma skoro povratak sa specijalizacije jedne doktorice ginekologa i dali smo saglasnost za još tri specijalizacije. To su još jedna za ginekologiju, oftalmologiju i psihijatriju. Tako da na taj način zaokružujemo sve segmente, kako bi građani ovog kraja i u narednom periodu dobili kvalitetnu zdravstvenu zaštitu“, istakao je Hrapović.Direktor Doma zdravlja „Dr Branko Zogović“ u Plavu, Omer Šahmanović,  zahvalio je Vladi, Ministarstvu zdravlja i Fondu za zdravstveno osiguranje na svemu što je učinjeno u posljednje tri godine u toj zdravstvenoj ustanovi.

„Energetska efikasnost je mnogo važna, jer smo mi sedam mjeseci u hladnoći, tako da je ovo utoplilo naše prostorije, poboljšalo stanje i situaciju. Mogu da kažem da je u proteklom periodu postignuto mnogo i nismo mogli da to odradimo bez pomoći Vlade, Ministarstva zdravlja i Fonda“, rekao je Šahmanović.


On je kazao da očekuje da pomoć neće izostati ni ubuduće.
„Ovom prilikom želim da kažem da nam i u narednom periodu budu od pomoći, kao što su bili i do sada i da se urade važne investicije za naš kraj, jer mi ovdje imamo planirane projekte za radiološko odjeljenje, za izgradnju i uređenje parka, za izgradnju garaža. Tako da je sve to važno da bismo poboljšali uslove rada, života i stvaranja na teritoriji naše Opštine“, pojasnio je Šahmanović.

IZVOR-PR CENTAR

Постави коментар

0 Коментари