Obraćanje Rafeta Husovića, predsjednika Bošnjačke stranke


PODGORICA - Bošnjačka stranka je učesnik svih važnih političkih procesa u državi, što je pokazatelj da je naša ideja iz 2006. godine naišla na odobravanje. Siguran sam da će vizija osnivača Bošnjačke stranke biti potvrđena i narednih godina, uz podršku mladih ljudi, koji su budućnost naše partije, poručio je lider BS Rafet Husović povodom 14 godina od osnivanja partije.

Husović je podsjetio da je u Rožajama 26. februara 2006. godine osnovana Bošnjačka stranka, jedini autentični politički zastupnik interesa Bošnjaka u Crnoj Gori, ocijenivši da je za relativno kratak period postojanja, kroz aktivnu realizaciju programskih odrednica, unaprijedila status Bošnjaka u državi na svim nivoima i postala važna poluga u državnoj vlasti.

“Na današnji dan prije 14 godina, nakon dugih priprema, osnovali smo Bošnjačku stranku, što je bio početak realizacije političkog projekta koji je imao za cilj da bošnjački narod u Crnoj Gori dovede na poziciju aktivnog sudionika na političkoj i ukupnoj društvenoj sceni gdje se, slobodno mogu reći, danas po prvi put u svojoj istoriji nalazi”, naveo je Husović.

Bošnjačka stranka je, naglasio je, političkom vizijom podržala sve ideje koje su vodile ka zajedničkom cilju – približavanju Crne Gore zajednici evropskih država.

“Za 14 godina učešća na političkoj sceni Crne Gore, Bošnjačka stranka je svojim djelovanjem doprinijela da država Crna Gora danas bude sigurno mjesto za život svih njenih građana. Koncept građanske, multietničke Crne Gore, jedini je održivi model, na koji smo i te kako ponosni. Crna Gora je danas građanska država, koja je na demokratski način obnovila svoju nezavisnost. Mi smo danas punopravna članica NATO Alijanse, a takođe smo i pred vratima EU. Nastavljamo naš put ka još intezivnijem razvoju”, zaključio je Husović.

Постави коментар

0 Коментари