OO DPS Plav: Nijedan zakon ne smije biti uzrok destabilizacije Crne Gore


PLAV-Opštinski odbor DPS u Plavu u proširenom sastavu, zasjedao je danas u okviru svojih redovnih aktivnosti. Na  sjednici su  članovi upoznati sa dokumentima usvojenim na Osmom kongresu DPS-a. Razgovaralo se  i o  ulaganjima u infrastrukturu u ovoj opštini kao i o aktuelnoj političkoj situaciji u Plavu i cijeloj Crnoj Gori.

Ocijenjeno je da dokumenta usvojena na Osmom kongresu DPS-a pružaju mogućnost afirmacije demokratskih vrijednosti naše partije, a istovremeno su dokaz da je DPS svoje postojanje na političkoj sceni vezala za  ekonomski i kulturni  razvoj Crne Gore.

Na sjednici je izraženo zadovoljstvo infrastrukturnim  ulaganjima u ovu opštinu od strane Vlade Crne Gore. Svi infrastrukturni projekti  su neoboriv dokaz da Vlada nastoji da od Plava stvori respektabilnu turističku destinaciju, i da život i rad u ovoj opštini za sve sugrađane učini boljim u svakom pogledu.  O naporima u smislu unaprjeđenja standarda i kvaliteta života,  svjedoče projekti poput: završetka Gradskog trga, zatim puta Plav - Gusinje preko Vojnog sela, izradnje  projektne dokumentacije za put prema Bogićevicu, uređenje više gradskih ulica i niz drugih projekata podržanih od strane Vlade Crne Gore.

Analizirajući aktuelnu političku situaciju u Plavu i Crnoj Gori konstatovano je da nijedan zakon ne smije biti uzrok sukoba i destabilizacije Crne Gore. Mir i sloboda su vrijednosti koje nemaju alternativu i svi mi nosimo odgovornost u pogledu njihovog očuvanja.

Opštinski odbor DPS Plav podsjeća da je jedno teško vrijeme, koje je za nama, pokazalo da možemo živjeti sa vjerskim, nacionalnim i političkim razlikama i da one ne treba da nas razdvajaju. Naprotiv, bogatstvo različitosti koje ima Crna Gora treba da nas, obogaćuje, spaja i ujedini u borbi za vrijednosti prave evropske demokratije.

Današnjoj sjednici su prisustvovali, u  ime Predsjedništva DPS-a Mevludin Nuhodžić, a u ime Izvršnog odbora Mirsad Mulić.

Opštinski odbor DPS Plav

Постави коментар

0 Коментари