SDP: Štrpci su opomena da se devedesete godine nikad ne ponove


PODGORICA-Danas se navršava godišnjica zločina u Štrpcima kada su stradali putnici, obilježeni imenom čiji je jedini grijeh što ne pripadaju istoj naciji i istoj vjeri kao oni koji su ih odveli u smrt, poručuju iz Socijaldemokratske partije (SDP).

“Ovaj zločin nam svima mora biti opomena da se devedesete godine više nikada ne ponove, niti da bilo kome dozvolimo da naruši multietnički i multikonfesionalni sklad, odnosno građanski koncept države, kao jednu od najvećih vrijednosti današnje Crne Gore”, poručuju oni.

Iz SDP-a dodaju da nas zločin u Štrpcima podsjeća na tragična dešavanja i strahote rata ali i posebno ukazuje i upozorava na to da vrijeme nakon rata nije donijelo pravdu za žrtve i njihove porodice.

“Nažalost, ni poslije toliko godina od ovog zločina nema punog sudskog epiloga niti utvrđivanja odgovornosti za sve počinioce, organizatore i naručioce ovog zločina. SDP, kao partija čiji je koncept evropske, multietničke i građanske Crne Gore postao na sreću vrijednost zapisana u našem Ustavu neće dozvoliti da se zaborave zločini, niti da se zapostavi prije svega moralna obaveza ovoga društva da se obezbijedi puna pravda za sve žrtve zločina i njihove porodice”, zaključuju iz ove stranke.

Постави коментар

0 Коментари