Zbog sumnje da je zapalio crnogorsku zastavu u Budvi, uhapšen Ivan Radenović iz Plava

BUDVA - Zbog sumnje da su zapalili crnogorsku zastavu u Budvi, uhapšeni su Ivan Radenović (30) iz Plava, Novak Šoškić (26) iz Andrijevice i Mitar Šećković (25) iz Danilovgrada, saopšteno je CdM-u iz policije. Nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 72 sata. Mladićima koji su zapalili crnogorsku zastavu prijeti novčana kazna do 2.000 eura ili kazna zatvora do godinu dana.

Zastava koja se nalazila na jednom privatnom objektu na Slovenskoj plaži zapaljena je u subotu veče.

“Dežurna služba Centra bezbjednosti Budva obaviještena je da je zapaljena zastava države Crne Gore koja je bila istaknuta na jarbolu na šetalištu Slovenska obala u blizini rta Zavala. Odmah po prijemu obavještenja na lice mjesta su izašli službenici Centra bezbjednosti Budva koji su ustanovili da je zastava spuštena sa jarbola i zapaljena”, kazao je rukovodilac Jedinice za opšti krimnalitet u Centru bezbjednosti Budva Vesko Nedović.

On je naveo da je o događaju upoznat nadležni državni tužilac u Kotoru po čijem nalogu su službenici Centra bezbjednosti Budva izršili uviđaj i naložio da se preduzmu sve mjere i radnje na rasvetljavanju događaja i identifikaciji izvršilaca.

“Odmah nakon izvršenog uviđaja službenici Centra bezbjednosti Budva preduzeli su niz operativno taktičkih mjera i radnji u cilju identifikacije i pronalaska izvršilaca. Pomenute mjere i radnje koje su preduzimali službenici CB Budva rezultirale su identifikacijom osumnjičenih lica, a radi se o licima I.R. (30) iz Plava, N.Š. (26)  godina iz Andrijevice, i M.Š. (25) godina iz Danilovgrada”, naveo je Nedović.

Osumnjičeni su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo povreda ugleda Crne Gore iz člana 198 KZCG, što znači da im prijeti novčana kazna do 2.000 eura ili kazna zatvora do godinu dana.
“Imenovani su uz krivičnu prijavu privedeni Osnovnom državnom tužiocu u Kotoru na dalju nadležnost i postupanje”, kazao je Nedović.

A Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru odredilo je zadržavanje osumnjičenima za paljenje zastave Crne Gore.

“Osumnjičenima se stavlja na teret izvršenje krivičnog djela Povreda ugleda Crne Gore. Nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 72 sata. Izviđaj je u toku”, kazala je državna tužiteljka-portparol Tijana Čelanović.

Постави коментар

1 Коментари

  1. Maksimalnu kaznu za sve koji ne poštuju Crnu Goru i njene simbole...
    Državna zastava je svetinja za svakog gradjanina Crne Gore

    ОдговориИзбриши