Hrapović: U Crnoj Gori nije potvrđen ni jedan slučaj koronavirusa, javnost da ne širi dezinformacije''U Crnoj Gori  do sada nije potvrđen ni jedan slučaj novog koronavirusa", ponovio je ministar zdravlja Kenan Hrapović. 
"U laboratorijama Instituta za javno zdravlje tokom jučerašnjeg popodneva testirano je 5 osoba i  svi rezultati su negativni što čini ukupno 44 testirane osobe od početka sprovođenja zdravstveno-sanitarnog nadzora i drugih mjera usmjerenih ka prevenciji importacije i suzbijanju infekcije", kazao je Hrapović.

Rezultati svih dosadašnjih analiza su negativni.
"Apelujem na javnost da ne diže paniku i unosi uznemirenost širenjem dezinformacija prije svega putem društvenih mreža naročito o tome da slučajevi postoje ali da se skrivaju. Apsolutni je imperativ i u interesu zaštite zdravlja cijelog stanovništva da komunikacija o eventualnim slučajevima infekcije koronavirusom bude pravovremena", kazao je Hrapović. 

On je kazao i da je nivo rizika od pojave koronavirusa u Crnoj Gori je visok.
  "Izvjesno je da će se pojaviti kod nas, a kada se to desi, javnost će biti obaviještena istog trenutka', kazao je Hrapović.

Постави коментар

0 Коментари