Marković: Svako ko želi da se vrati iz inostranstva dobrodošao je kući


PODGORICA-Premijer Duško Marković naložio je formiranje posebnog operativnog štaba za evidenciju crnogorskih građana u inostranstvu i konkretne aktivnosti za sve one koji su ostali u drugim državama nakon zatvaranja granica.

“Svako ko želi da se iz inostranstva vrati u Crnu Goru, dobrodošao je kući. Vlada će učiniti sve da mu obezbijedi povratak”, kazao je Marković, nakon sastanka sa ministrima vanjskih i unutrašnjih poslova, saobraćaja i pomorstva, i predstavnicima institucija koje će imati konkretna zaduženja po ovom pitanju.

Međutim, kada se vrate u Crnu Goru, putnici će morati u samoizolaciju.

“Svako ko na ovaj način stigne u Crnu Goru biće podvrgnut strogom zdravstveno-sanitarnom režimu u trajanju od najmanje dvije sedmice”, kazao je Marković.

Naime, crnogorski državljani i stranci sa stalnim i privremenim boravkom, kojima je jedino dozvoljen ulazak u Crnu Goru, podvrgavaju se sanitarnom nadzoru na aerodromima u Podgorici i Tivtu.

Ukoliko dolaze iz zemalja koje su pogođene virusom korona, moraju ići u samoizolaciju na 14 dana kako ne bi prenijeli virus ukoliko ga nose u sebi.

Iz Vlade navode da je Crna Gora donijela sveobuhvatne zdravstveno-bezbjednosne mjere, a njihovo sprovođenje i postignuti rezultati u zaštiti zdravlja, potvrdili su sposobnost naših institucija da sačuvaju građane i državu u ambijentu kada je pandemija koronavirusa bukvalno na našim granicama.

“I u takvoj situaciji, tražićemo i pronaći rješenja za svaki pojedinačni zahtjev koji se ispostavinašim institucijama, a to će biti zadatak operativnog štaba za čije hitno formiranje je zadužen ministar unutrašnjih poslova”, poručuju iz Vlade

Постави коментар

0 Коментари