Nove mjere: Bez javnog prevoza, zatvaraju se i frizerski i kozmetički saloni


PODGORICA-Nacionalni koordinacioni tim za zarazne bolesti donio je nove mjere i preporuke u zaštiti građana od koronavirusa.

Nove privremene mjere su obustavljanje javnog prevoza putnika u međugradskom, prigradskom i gradskom saobraćaju autobusima i kombijima, kao i javni prevoz putnika u unutrašnjem željezničkom saobraćaju;

"Obustavlja se prelazak preko graničnih prelaza Sitnica – Zupci (put Herceg Novi – Trebinje), Meteljka – Metaljka (put Pljevlja – Čajniče) i Čemerno (put Pljevlja – Priboj); Zabranjuje se rad otvorenih i zatvorenih objekata za sport i rekreaciju i bazena"

Takođe zatvaraju se frizerski i kozmetički saloni, kao i šalterske sale područnih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave za nekretnine.

Preporučeno je uzdržavanje od korišćenja javnih površina, kao i rigorozne mjere higijene, posebno ruku

Preporučeno je odlaganje svadbi, sahrane u najužem krugu porodice; a trgovinama da prva dva sata rezervišu za starre i osobge sa invaliditetom..

Državnim institucijama, lokalnoj samoupravi i privredi da u komunikaciji sa javnošću tijesno sarađuju sa Nacionalnim koordinacionim tijelom

Preporučuje se medijima da informacije u vezi sakoronavirusom traže i da saznanja prije objave provjere kod Nacionalnog koordinacionog tijela.

Постави коментар

0 Коментари