Obraćanje predsjednika BS Rafeta Husovića povodom pandemije korona virusa


Dragi prijatelji,

Naše društvo se nalazi u teškom i izazovnom trenutku koji predstavlja opasnost po zdravlje i uopšte opstanak mnogih od nas.

Novi koronavirus (COVID-19) je prijetnja po najosjetljivije kategorije društva, naše majke i očeve, nane i djedove, našu djecu i unučad…

Vlada Crne Gore je pokazala izuzetnu spremnost i odgovornost u borbi sa ovim nevidljivim neprijateljem. Evidentni su napori koje ulaže da spriječi širenje pandemije i ublaži njene posljedice, pružajući svakom građaninu Crne Gore zdravstvenu, humanitarnu i konzulatnu zaštitu. Vlada Crne Gore se pobrinula da se svaki državljanin Crne Gore vrati bezbjedno u svoju domovinu, na čemu nam zavide državljani ekonomski razvijenijih država od naše.

Rafet Husović

Institut za javno zdravlje i kompletan zdravstveni tim širom Crne Gore daju nemjerljiv doprinos i žrtvu u borbi koja nam predstoji. Izlažući sebe, naši prijatelji, zaposleni u zdravstvu, apotekama, vojsci, policiji, službi zaštite i spašavanja, komunalnoj službi, marketima, benzinskim pumpama, preduzećima za transport roba i na mnogim drugim pozicijima nesebično žrtvuju svoje zdravlje kako bi sačuvali naše zdravlje i opskrbili nas neophodnim potrepštinama.

Solidarnost naših privrednih subjekata i pojedinaca, koji su svojim donacijama borbu učinili lakšom i izvjesnijom, svjedoči o jedinstvu i slozi multietničke i multikonfesionalne Crne Gore.

Iz ove borbe Crna Gora će izaći kao pobjednik ukoliko svaki pojedinac bude odgovoran i marljiv, prvenstveno prema svom životu, a onda i životima svojih najbližih.

Poštujući naredbe i uputstva nadležnih organa dajete svoj najbolji doprinos!

Želim da uputim riječi podrške našoj dijaspori koja se suočava sa virusom COVID-19 u većim razmjerama i težim okolnostima.

Uvjeren da ćemo iz ove krize izaći kao pobjednici, jači za nova iskustva, svjesni svojih kapaciteta i znanja, najsrdačnije vas selamim i pozdravljam i pozivam da ostanete u svojim domovima!

Rafet Husović, predsjednik Bošnjačke stranke.

Постави коментар

0 Коментари