Odbornici SO Gusinje doniraju naknade za borbu protiv koronavirusa

GUSINJE - Odbornici Skupštine opštine Gusinje odrekli su se svojih naknada kako bi pomogli Nacionalnom kordinacionom tijelu za zarazne bolesti u borbi protiv novog koronavirusa, saopšteno je danas iz SO Gusinje.

Predsjednik Skupštine Dženadin Radončić rekao da je u dogovoru sa svim predsjednicima klubova odbornika donijeta odluka da se odreknu svojih jednomjesečnih naknada i da se donacija uplati na račun Nacionalnog kordinacionog tijela za zarazne boesti.

Zgrada opštine Gusinje

“Prema njegovim riječima to predstavlja simboličan čin u ovim izazovnim vremenima za čitavu državu, kojim su htjeli pokazati društvenu odgovornost kao ljudi koji učestvuju u javnom životu. Izrazivši zahvalnost povodom donacije Fondacije Gusinje predsjednik Skupštine je izrazio i nadu da će “Operativni štab opštine Gusinje” ravnopravno podijeliti sredstva najugroženijim licima radi nabavke neophodnih higijenskih sredstava, ljekova i hrane”, navode u Skupštini opštine Gusinje.

Donacija i od Opštine Gusinje

Kako dodaju, i Opština Gusinje je u skladu sa Odlukom Skupštine izdvojila 5.000 eura za pomoć Nacionalnom kordinacionom tijelu.

Predsjednik SO Gusinje kaže da nam ova situacija govori koliko smo ranjivi i podsjeća nas da smo svi jednaki pred virusom, nezavisno od naše vjere i nacije.

“Ovo nas podsjeća da smo svi povezani i da nam je zdravlje najbitnije i da je naš život kratak pa ga treba iskoristiti da pomažemo jedni drugima, jer nas ovaj virus tretira jednako. Budimo društveno odgovorni, ostanimo doma i pomognimo bezuslovno”, poručio je Radončić.

Постави коментар

0 Коментари