OO BS Plav podijelio namirnice za 35 porodica

PLAV- Iako naviknut na neprilike, narod Plavskog kraja, kao ni ostatak svijeta, nije se susreo sa izazovom nalik ovom koji sada pritiska ljude. Osim standardnih ograničenja koja nameće svaka iznuđena situacija ova borba sa virusom postavlja ograničenja druge vrste, suprotna svim dosadašnjim. Fizička distanca, povlačenje ljudi u svoje domove, tiha briga i pritisak za svaki novi dan,  sagledavanje resursa koji su na raspolaganju kako bi se sastavio kraj sa krajem dok prođe ova pošast. A svi znaju u ovim krajevima da su resursi na kraju zime uvijek istrošeni.  Mart je mjesec koji narodu ovog kraja iz iskustva iz bliže i dalje prošlosti nije u dobrom sjećanju. Krajem marta narod uvijek gleda ka vrhovima i nada se da će sa topljenjem snijega otići niz Lim i neke druge njihove brige a oni krenuti u radove i stvaranje nove vrijednosti.

Da smanji neke brige svojim sugrađanima Bošnjačka stranka, svojim akcijama pokušava  da se oni najugroženiji među nama ne osjete zaboravljeni, napušteni i prepušteni sami sebi. OO BS Plav se potrudio prethodnih dana da skupi određena sredstva od donatora i obezbijedi pakete za 35 porodica kako bi im olakšala stanje. Forum mladih i volonteri Bošnjačke stranke iz Plava su nesebično kao i uvijek dali sve od sebe da pomoć stigne na prave adrese.Predsjednik OO BS Plav, Damir Gutić, kaže da prate cjelokupnu situaciju u Crnoj Gori, koja se svakim danom usložnjava.

"Zahvaljujući donatorima skupili smo određena sredstva i u ovom trenutku pomogli 35 porodica. Na ovaj način želimo da skrenemo pažnju da postoji dosta porodica kojima je pomoć potrebna a institucije sistema nijesu stigle do njih. Naše djelovanje se uvijek zasniva na odgovornosti pojedinca u lokalnoj zajednici, pa u skladu sa time i reagujemo. Aktivizmom u lokalnoj sredini pomažemo ne samo u neophodnim sredstvima za higijenu i u hrani, nego pokazujemo da nam je bitan svaki pojedinac i poboljšanje sveopštih uslova za zajednicu a kroz konkretne akcije a ne samo pričajući.
Bošnjačka stranka će nastaviti da se ponaša kao društveno odgovoran subjekt i to očekuje od svih svojih simpatizera i prijatelja. Samo odgovornim odnosom svih nas, uspjećemo da smanjimo pritisak na zdravstveni sistem i prevaziđemo ovaj izazov sa što manjim posljedicama.  Pozivam sve građane Plava da poštuju preporuke Vlade i NKT koje su se pokazale kao pravovremene i neophodne. Zato pazimo na sebe i druge i izaći ćemo iz ovog izazova jači" izjavio je predsjednik OO BS Plav Damir Gutić.
Постави коментар

0 Коментари