Penzije sjutra, Vlada sprema paket mjera i za najugroženije


PODGORICA-Isplata penzija neće biti ugrožena, a sprema se i paket mjera za najugroženije, saznaje nezvanično Portal RTCG iz Vlade Crne Gore.

Usljed brojnih dešavanja oko korona virusa javnost u Crnoj Gori zabrinuta je za redovnost isplata penzija.

Kako nezvanično saznajemo iz Vlade Crne Gore razloga za brigu nema.

Penzije će, kako saznajemo, sjutra biti uplaćene redovno, a sprema se i paket mjera za najugroženije.

Iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore danas su saopštili da će isplata redovnog mjesečnog primanja za februar 2020. godine početi sjutra 19. marta 2020. godine.

"Fond je preduzeo određene korake sa poslovnim bankama da se penzionerima omogući da blagovremeno i najmanje rizičan način obezbijedi raspolaganje svojim penzijama. Isto tako, penzionerima koji penziju primaju putem Pošte Crne Gore, omogućeno je da penziju prime preko dostavne mreže (poštara) na kućnu adresu", saopšteno je iz Fonda PIO.

Prosjećna penzija, kako su kazali, iznosi 288,78 eura, a ukupna sredstva za isplatu prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja su 35,53 miliona eura.

Ranije danas Pošta Crne Gore, obavijestila je građane da će redovna isplata penzija i drugih naknada - novčanih primanja, za februar, početi sjutra i to isključivo preko dostavne mreže (poštara) na teritoriji Crne Gore.

"Redovna isplata penzija i drugih naknada - novčanih primanja, za februar 2020. godine, počeće u četrvrtak - 19.03.2020. godine, isključivo preko dostavne mreže (poštara) na teritoriji Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Iz Pošte apeluju na sve korisnike prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja da se uzdrže od dolazaka na njihove šaltere jer će, kako su kazali, svoje novčano primanje dobiti preko dostavne mreže (poštara) na kućnu adresu.

"Obavještavamo građane da se za sve dodatne informacije mogu obratiti Službi za brigu o korisnicima Pošte Crne Gore na broj 19895", zaključuje se u saopštenju Pošte Crne Gore.

Izvor: Portal RTCG


Постави коментар

0 Коментари