Plav: Osoba kojoj je određena samoizolacija narušavala javni red i mir


PLAV-Policija u Plavu sprovela je M.LJ.(20) iz Plava, u karantin, jer je uprkos izrečenoj mjeri samoizolacije, napustio adresu predviđenu za sprovođenje mjere i uz to narušavao javni red i mir.

Kako ističu u Upravi policije, M.Lj. je danas oko 2 časa i 30 minuta u porodičnoj kući S.Š. u Plavu verbalnim i fizičkim konfliktom sa D.J. (21) narušio javni red i mir. Sumnja se da je M.Lj. staklenom flašom nanio laku tjelesnu povredu oštećenom D.J.

"Za njega je od Uprave za inspekcijske poslove donijeto rješenje o samoizolaciji u trajanju od 14 dana kada je doputovao u Crnu Goru iz SR Njemačke. M.Lj. je postupio suprotno naredbi Ministarstva zdravlja za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje i unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje korona virusa i protiv njega biće podnijeta krivična prijava zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti", ističu u policiji.

Kako se dodaje, nadležni Zdravstveno – sanitarni inspektor je donio za ovu osobu rješenje o karantinu i trenutno se sprovodi na lokaciju predviđenu za karantin.

Постави коментар

0 Коментари