Saopštenje Opštine Gusinje povodom uvođenja privremenih mjera


GUSINJE-Povodom Naredbe Ministarstva zadravlja Crne Gore za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog korona virusa, koje su stupile na snagu juče, jutros je održana sjednica Kolegijuma predsjednice opštine Gusinje, na kojoj su donijete posebne mjere i utvrđena pravila rada rada lokalne samouprave za vrijeme trajanja naredbe.

"Rad sa strankama će biti ograničen i omogućen samo u prostorijama građanskog biroa, po odgovarajućem režimu – dvije stranke istovremeno u prostorij građanskog biroa.

Mole se građani da ne dolaze lično u zgradu opštine, već da svoje zahtjeve i molbe prosljeđuju putem emaila ili telefona čiji su brojevi istaknuti na oglasnoj tabli opštine i sajtu opštine.

Zapošljenima u lokalnoj samoupravi sugerisano je striktno pridržavanje preporučenih i propisanih mjera za sprječavanje infekcije izazavane novim korona virusom.

Opština je u tom cilju obezbjedila dovoljne količine sredstava za dezinfekciju, kako zapošljenih, tako i građana koji u slučaju neophodnosti budu dolazili u opštinu.
Predsjednica, organi lokalne uprave i službi, opštinski tim za zaštitu i spašavanje su na stalnom raspolaganju građanima opštine, prateći razvoj situacije pravovremeno će obavještavati građane o svim aktivnostima i razvoju situacije, a u okviru svojih nadležnosti će vršiti stalnu i pooštrenu kontrolu poštovanja Naredbe Ministarstva zdravlja", saopšteno je iz Opštine Gusinje.

Постави коментар

0 Коментари