Vojska od danas čuva karantine, sjutra sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost


PODGORICA - Savjet za odbranu i bezbjednost je sinoć na telefonskoj sjednici donio odluku o angažovanju pripadnika Vojske Crne Gore na obezbjeđenju fizičke zaštite objekata u kojima se sprovode mjere karantina.

Vlada je juče odlučila da će karantin biti u Podgorici i Danilovgradu

“Angažovanje pripadnika Vojske počeće od danas, 19.marta”, saopšteno je iz kabineta predsjednika Mila Đukanovića.

Predsjednik Crne Gore će sjutra predsjedavati sjednicom Savjeta za odbranu i bezbjednost koja će se održati u Vili “Gorica” u Podgorici.

Posebnom tačkom dnevnog reda biće predviđeno razmatranje informacije o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori i preduzetim mjerama na sprječavanju širenja virusa COVID-19.

“Na sjutrašnjoj sjednici će biti razmatrani izvještaji o učešću pripadnika Vojske Crne Gore u vježbama ili obuci u inostranstvu u 2019. godini, učešću pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim snagama, mirovnim misijama i drugim aktivnostima u inostranstvu u 2019. godini, stanju u Vojsci Crne Gore za 2019. godinu”, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Dnevnim redom sjednice planirano je i donošenje odluke o deklarisanju jedinice Vojske Crne Gore za sprovođenje aktivnosti u sastavu snaga Sjevernoatlantskog saveza za brzo reagovanje do kraja 2022. godine.

U Crnoj Gori registrovano je osam slučajeva obolijevanja od koronavirusa

Постави коментар

0 Коментари