Zatvorene granice za strance, zatvaraju se hoteli, kafići, tržni centri, kladionice


Obustava rada disko i noćnih klubovi, ugostiteljskih objekta, osim onih koji dostavljaju hranu i omogućavaju preuzimanje hrane i obroka, zatvaranje dječijih igraonica, fitnes centara, tržnih centara, teretana, kladionica, na najmanje 15 dana neke su od novih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti...

foto: gov.me


Potpredsjednik Vlade Milutin Simović pozvao je građane da prijave sve koji se ne budu pridržavali mjera.

Jedna od mjera je da se privremeno zabrani ulazak stranaca osim stranaca sa stalnim boravkom u Crnoj Gori i stranaca koji upravljaju motornim vozilima kojima se obavlja promet roba.
"Promet roba ostaje nesmetan uz posebne mjere zdravstveno-sanitarnog nadzora, pooštrenog zdravstveno-sanitarnog nadzora, ili mjera karantina prema licima koja upravljaju prevoznim sredstvima za transport roba".

Izdata je i mjera obavezne samoizolacija od 14 dana za sve crnogorske građane, koji dolaze iz inostranstva, a na osnovu rješenja zdravstveno-sanitarne inspekcije.

Sastanku Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti prisustvovali su direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša, direktor Kliničkog centra Jevto Eraković,  potpredsjednik Vlade Milutin Simović, ministi zdravlja Kenan Hrapović, ekonomije Dragica Sekulić, direktor Uprave policije Veselin Veljović...

Постави коментар

0 Коментари