Bajraktarević: Za sada nema potrebe za oštrijim mjerama u Plavu


PLAV-U Plavu je registrovan novi slučaj obolijevanja od Kovida 19, što je šesti do sada, a jedna osoba iz te opštine je preminula. Predsjednik Opštine Mirsad Bajraktarević kaže da građani poštuju mjere, te da nama panike.

“Građani su ozbiljno shvatili situaciju, pridržavaju se mjera. Lokalna samouprava preduzela je sve kako bi zaštitili građane. Izletišta na teritoriji opštine su odavno zatvorena, a policija redovno kontroliše. Ulice redovno dezinfikujemo, dezinfikovane su sve zgrade i institucije. Preduzeli smo sve kako bi spriječili širenje virusa”, navodi Bajraktarević, za Antenu M.

Kada su posrijedi inficirani, prvi čovjek Plava navodi da su svi slučajevi povezani. Kaže da, za sada, nema potreba za drastičnijim mjerama.

Više od 100 građana Opštine Plav je u samoizolaciji.

“Ukoliko pooštravanje mjera bude neophodno tu smo da poslušamo savjete struke, te da to sprovedemo odlučno i bez odgađanja”, poručuje Bajraktarević.

Predsjednik Opštine Plav kaže da je u tamošnjem Domu zdravlja stanje zadovoljavajuće.

“Prema informacijama koje imam tamo ne bi trebalo da ima poblema kada je posrijedi ljudstvo i medicinska oprema”, navodi Bajraktarević.

Постави коментар

0 Коментари