Fondacija Gusinje podijelila 104 paketa pomoći građanima Gusinja


GUSINJE - Fondacija Gusinje danas je podijelila 104 paketa pomoći u vidu osnovnih životnih namirnica za porodice u stanju socijalne potrebe na teritoriji opštine Gusinje.

Ukupna vrijednost podijeljenih paketa iznosi 5.000 eura.

Kako je saopšteno iz Fondacije Gusinje, zbog novonastale situacije sa koronavirusom, ova organizacija je odlučila da državi Crnoj Gori kao vid pomoći donira 20.000 dolara, dok je za pomoć lokalnom stanovništvu u opštinama Gusinje i Plav izdvojeno po pet hiljada dolara.
„I pored problema sa kojima se zajednica Gusinjana i Plavljana nalazi usljed korona virusa u Americi, Fondacija Gusinje je smogla snage da pomogne i građanima u zavičaju“, saopšteno je iz ove organizacije.

Rukovodilac današnje akcije podjele namirnica u Gusinju Almas Čekić istakao je da Fondacija Gusinje u svojim mogućnostima opredijelila određena sredstva, iako svjesna da ta sredstva vjerovatno nisu dovoljna da podmire pomoć svima kojima je potrebna.
„U budućnosti ćemo nastavti da na ovaj i sličan način pomažemo građane opštine Gusinje“, rekao je Čekić.


Ispred Fondacije Gusinje su u današnjoj akciji su učestvovali Murat Julević, Almas Čekić, Elvis Omeragić i Adel Omeragić.

Постави коментар

0 Коментари