Humanista Hajriz Brčvak obezbijedio po 100 paketa pomoći za Plav i Gusinje


PLAV/GUSINJE - Fondacija “Hemiias” iz Njemačke, čiji je osnivač Hajriz Brčvak, obezbijedila je pakete sa osnovnim životnim namirnicama za 1.320 porodica u Crnoj Gori.
Vrijednost ove donacije iznosi preko 35.000 eura, a valja istaći da je sa adrese Fondacije ovog humaniste građanima Crne Gore u protekle dvije godine donirana pomoć u iznosu od preko 650.000 eura.
“Prepoznajući pravi trenutak da reaguje fondacija ‘Hemiias’ dala je ruku pomoći mnogima koji su se trenutno našli u situaciji koja znači borbu za goli opstanak. Smatramo da ujedinjenim snagama i ličnom odgovornošću možemo biti na usluzi i koristi da se situacija koja je zadesila Crnu Goru zbog koronavirusa može lakše prevazići. Zahvaljujemo se našim prijateljima iz Humanitarnog fonda ‘Hilal’, koordinatorima pomenute akcije, koji su stavili sva svoja raspoloživa sredstva u funkciju kako bi se ova akcija sprovela do kraja na primjeren i dosljedan način. Takođe, u ime fondacije ‘Hemiias’, zahvaljujemo se svima koji su dali doprinos da pomoć stigne na prave adrese”, navodi se u saopštenju Izvrsnog odbora fondacije “Hemias”, piše na Facebook stranici Humanitarnog fonda Hilal iz Bijelog Polja.

Pomoć će, kako navode, biti realizovana u trinaest crnogorakih gradova:
– Rožaje – 100 paketa, posredstvom Crvenog krsta, H.O Merhamet i Medžlisa Islamske zajednice Rožaje
– Berane – 100 paketa, posredstvom Crvenog krsta i predsjednika Medžlisa Islamske zajednice Rifata Ličine
– Petnjica – 50 paketa, posredstvom Opštinskog štaba i H.O Bihor
– Plav – 100 paketa, posredstvom Mersida Halilovića
– Gusinje – 100 paketa, posredstvom Opštinskog štaba i Alena Šabovića
– Mojkovac- 70 paketa, posredstvom Crvenog krsta
– Kolašin – 100 paketa, posredstvom Crvenog krsta
– Podgorica – 200 paketa, posredstvom Crvenog krsta
– Podgorica – 100 paketa, posredstvom fondacije Zekat
– Bijelo Polje – 100 paketa, posredstvom Crvenog krsta
– Nikšić – 100 paketa, posredstvom Crvenog krata i NVO “Izvor života” i Konstantine Nine Vojinović
– Cetinje – 100 paketa, posredstvom Crvenog krsta i Konstantine Nine Vojinović– Bar – 100 paketa, posredstvom Crvenog krsta
Iz Izvršnog odbora saopštavaju da trenutno rade i na kupovini novih respiratora za bolnice u Crnoj Gori, o čemu će javnost uskoro biti obaviještena.

Постави коментар

0 Коментари