Islamska zajednica Plav-Gusinje iz Njujorka donirala 41.000 dolara


NJUJORK - Islamska zajednica Plav – Gusinje iz Njujorka (IZPG) priključila se borbi protiv korona virusa u Crnoj Gori donacijom od 41.000 dolara.

Ovaj iznos izdvojili su članovi Upravnog odbora IZPG.

Oni će Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti Crne Gore uplatiti 10.000 dolara, dok će 31.000 dolara uplatiti opštinama i gradovima na sjeveru države: Plav, Gusinje, Murino, Andrijevica, Berane, Rožaje, Petnjica i Bijelo Polje, za nabavku osnovnih životnih namirnica za porodice i pojedince u stanju socijalne potrebe.Iz IZPG su najavili da je ovo samo početak pomoći Crnoj Gori u sprječavanju i suzbijanju ove zarazne bolesti.

Ovo udruženje otišlo je i korak dalje u humanim aktivnostima i najavilo je da će medijima u Njujorku, kao i putem društvenih mreža, uputiti poziv našim ljudima u dijaspori u SAD-u da se odazovu i pomognu svojoj matičnoj državi, medicinskim centrima u Crnoj Gori i narodu u opštinama iz kojih potiču.

Uz zahvalnost na činjenici da IZ Plav Gusinje iz žarista poput Njujorka razmišlja o svojoj matičnoj zemlji, Uprava za dijasporu pozdravlja ovaj humani gest od velikog značaja za Crnu Goru u ovim teškim trenucima borbe protiv COVID 19.

Постави коментар

0 Коментари