Ministar Bošković posjetio opštinu Gusinje


GUSINJE - Ministar  odbrane  Predrag  Bošković,  sa  načelnikom  Generalštaba,  brigadnim   generalom Dragutinom Dakićem i državnim sekretarom Slobodanom Filipovićem obišao je danas Gusinje.

Tom prilikom u ime Opštine Gusinje ministra Boškovića dočekala je predsjednica opštine Anela Čekić, sa svojim saradnicima potpredsjednikom Husom Brdakićem, komandirom službe zaštite I spašavanja Seadom Radončićem, sekretarom Sekretarijata za inspekcijske poslove Refikom Pirovićem, načelnikom Komunalne policije Semihom Redžepagićem i direktorom doo Komunalne djelatnosti Demirom Bajrovićem.

Ministar Bošković je u razgovoru sa predsjednicom opštine, Anelom Čekić sagledao koje su to aktivnosti koje Vojska Crne Gore, odnosno, njena inženjerijska četa može pokrenuti, kako bi se doprinijelo opštini u njenom infrastruktrunom razvoju.

Zajednički možemo mnogo toga uraditi kako bi život stanovništva u ovoj opštini učinili lakšim. Cilj je komunalno i infrastrukturno unaprijediti opštinu, u čemu će pomoći Vojska Crne Gore, kako bi se došlo do svakog zaseoka, planine ili turističkog mjesta.

Predsjednica opštine Anela Čekić se zahvalila ministru i njegovim saradnicima na posjeti i napomenula da će podrška Vojske Crne Gore biti neophodna upravo u dijelu postavljanja privremenom pontonskog mosta na rijeci Vruja koji će privremeno povezati Gusinje sa selima Koljenoviće, Kruševo, Višnjevo iz razloga što se ubrzo očekuje uvođenje izvođača radova u posao a kojim je predviđena rekonstrukcija mosta pa će se postojeći most srušiti. Inače riječ je o potezu putnog pravca i buduće saobraćajnice od Gusinja do Plava preko Kruševa i Višnjeva.

Potpredsjednik Brdakić istakao je i pohvalio dosadašnju saradnju Opštine Gusinje sa Ministarstvom odbrane kako u promociji poziva koje objavljuje Vojska Crne Gore tako i saradnji prilikom organizacije Regionalnog Evroatlantskog kampa u Gusinju.

Komandir Službe zaštite i spasavanja Sead Radončić napomenuo je kako bi našoj službi dobrodošlo neko terensko vozilo koje Vojska u svojem posjedu ima na šta je minister pomenuo da će vrlo rado izaći u susret u pravcu donacije određenog vozila Opštini Gusinje zavisno od potreba koje bi se dovelo u stanje namjene za koju je i potrebno našoj Službi zaštite.

I ostali saradnici su se uključili, među kojima i načelnik Komunalne policije Semih Redžepagić napomenuvši značaj saradnje Opštine Gusinje i Ministarstva odbrane odnosno Vojske CG.

Ministar Bošković je ponovio da je MO i VCG bila čast da u prethodnih pedesetak dana bude na usluzi građanima u borbi sa koronavirusom. Ističe da je odgovor institucija bio kvalitetan, čemu svjedoče podaci o broju novozaraženih u danima za nama.

‘Moram da istaknem da je cjelokupno društvo bilo odgovorno i disciplinovano, od građana preko državnih institucija. Ovo je prilika da se zahvalim svima na prvoj liniji odbrane, zdravstvenom sistemu, odbrani, prosveti, policiji, svima koji danonoćno rade kako bi kriza bila prevaziđena na najbolji mogući način’, zaključio je Bošković.

I na kraju radne posjete predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić zahvalila se na ponuđenim konkretnim pomoćima od strane Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore kada je u pitanju Opština Gusinje izrazivši značaj saradnje među ovim institucijama.

Danas je takođe u Opštini Gusinje bio i tim Vojske Crne Gore za dekontaminaciju (Služba HBRNO) koji će izvršiti dekontaminaciju svih javnih objekata i površina.

Opština Gusinje

Постави коментар

0 Коментари