Ministarka ekonomije CG:Pomoći ćemo svakom ko zadrži radnike


PODGORICA-Vlada će u narednih sedmicu dana predložiti predlog novih mjera za pomoć privrednicima, o kojima će razgovarati sa socijalnim partnerima, saopštila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić u emisiji "Zumiranje" RTCG.

Govoreći o pomoći koju će država uputiti privredi, ona je rekla da se mora situacija cjelovito sagledati.

"Ako govorimo o davanju novca za likvidnost privrede, ona mora da bude upućena, ne ka vlasniku preduzeća nego ka radnicima koji taj mjesec možda nijesu mogli da prime platu, jer preduzeće nije moglo da radi", kazala je Sekulić.

Ona je poručila da će svaki poslodavac koji je zadržao radnike ili dodatno zapošljavao, imati pomoć od strane države.

"Ja sam sigurna da ćemo naći način da mu pomognemo i to je taj prvi fokus na koji moramo misliti", poručila je Sekulić.

Crna Gora je, kako kaže, jedna od rijetkih država u kojoj na rafovima u trgovinama ne fali nijedan proizvod.

"Ova situacija nam je pokazala da kad imate tako respektabilne crnogorske kompanije, koje imaju dobru reputaciju kod svojih dobavljača da one veoma brzo reaguju na upite naših građana", ocijenila je Sekulić.

Ministarstvo na dnevnom nivou prati situaciju kada je riječ o snabdjevenosti u trgovinama.

"Tako da mi u svakom trenutku imamo kompletan nadzor kada je riječ o osnovnim životnim namirnicama u Crnoj Gori, tako da nam daje uporište da možemo u ovom trenutku da budemo svi mirni", kazala je Sekulić.

Podaci sa terena, kako navodi, govore da nije došlo do povećanja cijena osnovnih životnih namirnica, ali da u određenim slučajevima vidimo promjene.

"Je li to negdje kod voća i povrća ili nekih određenih artikala, to je tema na koju moramo razgovarati sa trgovinskim lancima", poručila je ona.

Crna Gora je, kaže, na vrijeme počela da uvodi mjere u borbi protiv koronavorusa.

"To će nas možda više koštati nego one koji su to uradili kasnije. Ali to je za nas bila jedina moguća mjera kako bismo što više ljudi zaštitili", rekla je Sekulić.

Ministarka ekonomije je poručila da je prioritet sačuvati zdravlje i pozvala građane da poštuju preporuke i mjere NKT.

Izvor: Rtcg portal

Постави коментар

0 Коментари