Napreduju radovi na putu Dinoša-Cijevna Zatrijebač (VIDEO)


PODGORICA - Radovi na rekonstrukciji puta Dinoša-Cijevna Zatrijebač, koji će povezati Podgoricu i Gusinje i tako udaljenost od glavnog grada do Gusinja smanjiti na 70 kilometara, uveliko su u toku.

To potvrđuje i najnoviji snimak, gdje se vide građevinske mašine podgoričke kompanije Tehnoput, koja je izvođač radova.

Iako je rok za završetak radova avgust ove godine, pitanje je da li će rok biti ispoštovan, ali je izvjesno da će radovi biti završeni do kraja godine.

Ova dionica puta se završava do novoizgrađenog graničnog prelaza Cijevna Zatrijebačka Grabom na granici sa Albanijom, koji je završen, ali još nije funkcionalan. Ova dionica je dio regionalnog puta od Podgorice do Gusinja koji najvećim dijelom prolazi kroz Albaniju. Dio puta koji ide kroz Albaniju je završen, a ideja o povezivanju Gusinja i Podgorice preko Albanije stara je decenijama. Od glavnog grada do Gusinja, putnim pravcem kroz kanjon Morače, putovanje traje nešto duže od tri sata. Toliko je potrebno da bi se prešla udaljenost od oko 200 kilometara.

Inženjerka Uprave za saobraćaj Svetlana Janjević, koja je koordinatorka radova na rekonstrukciji puta Dinoša-Cijevna Zatrijebačka, saopštila je ranije Pobjedi da je ovaj putni pravac dugačak 17,3 kilometara, a da je vrijednost radova oko devet miliona eura.

Постави коментар

0 Коментари