Ne zaboravite da zabrana izlaska počinje u 11 sati


PLAV/GUSINJE-Napuštanje objekata stanovanja od danas u 11 sati do ponedjeljka u 5 - nova je mjera koju je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti. Zato vas podsjećamo na ovu mjeru, koja ne važi za osobe koje obavljaju redovne radne zadatke u djelatnostima dozvoljenim naredbama.

Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) za borbu protiv zaraznih bolesti donijelo je odluku o zabrani prevoza više od dvije odrasle osobe u putničkom vozilu istovremeno.

Obustavljen je putnički međunarodni saobraćaj, osim najavljenog dolaska crnogorskih državljana, posredstvom diplomatsko-konzularnih predstavništava, Operativnom štabu NKT-a, uz obavezan smještaj u karantin u skladu sa rješenjem zdravstveno-sanitarne inspekcije.

Zabranjen je putnički međugradski saobraćaj, osim za putnička motorna vozila za djelatnosti bitne za promet roba, snabdijevanje i dostavu ljekova, hitnu medicinsku pomoć, komunalne djelatnosti, snabdijevanje gorivom i električnom energijom, prevoz zaposlenih, lica koja su boravila van mjesta boravka, odnosno prebivališta radi povratka u to mjesto.

NKT donijelo je odluku o zabrani ulaska strancima, osim strancima sa stalnim ili privremenim boravkom u Crnoj Gori i onim koji upravljaju motornim vozilima kojima se obavlja promet robe.

Постави коментар

0 Коментари