Od 4. maja radiće prodavnice, frizeri, stomatolozi, fitnes centri, knjižare...


PODGORICA - Od 4. maja biće omogućen rad prodavnica, zanatskih radnji, servisa, frizerskih i kozmetičkih salona, fitnes centara, knjižara, stomatoloških ordinacija, auto-škola, rent-a-car usluga, muzeja i galerija, kazao je potpredsjednik Vlade i predsjednik NKT Milutin Simović.

Ako se uspješno savlada druga faza, Simović je najavio da će treća faza ublažavanja početi 18. maja - počeće da rade kafići i restorani, a četvrta 1. juna - unutrašnji saobraćaj.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti će, ako epidemiološka situacija i dalje bude pod kontrolom, u drugoj fazi ublažavanja privremenih mjera planiranoj je za 4. maj dati saglasnost na:
1. Omogućavanje rada prodavnica (tekstila, obuće, tehničke robe, građevinskog materijala, zanatskih radnji, servisa, frizerskih i kozmetičkih salona, fitnes centara, knjižara, stomatoloških ordinacija, auto-škola, rent-a-car usluga, muzeja i galerija…).
2. Omogućavanje odlaska do vikendica u drugim opštinama.
3. Gradski taxi prevoz, kao i lokalni javni gradski prevoz u opštinama u kojima nijesu registrovani slučajevi zaraze novim koronavirusom.

"Omogućiće se, kako je dodao i odlazak do vikendica u drugim opštinama, dozvoliće se gradski taksi prevoz, kao i lokalni javni prevoz u opštinama u kojima nijesu registrovani slučajevi zaraze, dodao je Simović.

Ako uspješno savladamo drugu fazu, treća faza, kako je najavio Simović, počeće 18. maja i obuhvatiće: otvaranje restorana, kafića, hotelskih terasa, plažnih barova, plaža i tržnih centara.

Ukoliko uspješno savladamo i tu fazu, četvrta faza, kako je dodao, počela bi 1. juna i u njoj bi bio uspostavljen drumski, željeznički i plovni gradski i međugradski saobraćaj, uz odgovarajuće mjere zaštite.

Постави коментар

0 Коментари