Policija postupa profesionalno i odgovorno

Policija u Rožajama, Plavu, Andrijevici i Petnjici postupa krajnje profesionalno i odgovorno u novonastalim okolnostima obezbjeđivanja i sprovođenja zaštite stanovništva od korona virusa.

To je kazao je pomoćnik direktora Uprave policije Nikola Janjušević koji je sa načelnikom Centra bezbjednosti Berane Miodragom Božovićem obišao uniformisane policijace u tim opštinama.Janjušević je dodao da policijski službenici u odjeljenjima bezbjednosti Rožaje i Plav i stanicama policije Andrijevica i Petnjica radne zadatke obavljaju posvećeno i djeluju preventivno u zaštiti zdravlja stanovnika tih opština, ali i represivno u slučajevima kršenja mjera nadležnih državnih institucija.

"Od početka primjene mjera o sprječavanju širenja korona virusa, policija je podnijela krivične prijave protiv 60 osoba koje su kršile mjere u ovim opštinama. Procesuirane su 32 osobe koje su kršile mjere u Plavu, 20 osoba u Rožajama, 5 u Petnjici i 3 osobe u Andrijevici", navodi se u saopštenju policije.

Zbog kršenja mjere zabrane okupljanja stanovništva u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima, kako se dodaje, policija je podnijela krivične prijave protiv 12 osoba.
"Procesuirano je 10 osoba koje su kršile mjeru zabrane izlaska iz objekta stanovanja u propisanom vremenu, a 6 osoba zbog kršenja mjere zabrane putničkog međugradskog saobraćaja", navodi se u saopštenju.

Постави коментар

0 Коментари