Rafet Husović čestitao početak mjeseca Ramazana


PODGORICA - Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović upućuje čestitku povodom početka mjeseca Ramazana reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću i svim pripadnicima islamske vjere.

“Mjesec Ramazan je prilika da ljudi ujedine snage, da oproste jedni drugima. Upravo u danima koji slijede, kroz post i molitve, važno je da jedni prema drugima iskažemo razumijevanje, humanost, a onima kojima je potrebno pružimo sigurnost i pažnju. Neka u ovom svetom mjesecu post prođe u iskrenoj i dubokoj pobožnosti, a dobra djela budu putokazi u činjenju dobra prema komšijama i prijateljima.

Suština mjeseca Ramazana je u odricanju, ali i međusobnom poštovanju i uvažavanju među svim građanima. Ovo je mjesec kada svi zajedno moramo praktikovati vrijednosti milosti, saosjećanja, otvorenosti, ljubavi.

Ovo je i prilika da u vremenu pandemije koronavirusa, koja je zahvatila cijeli svijet, pokažemo strpljivost.

U ime Bošnjačke stranke i u svoje ime, svim pripadnicima islamske vjere, u Crnoj Gori i dijaspori, čestitam početak mubarek mjeseca Ramazana, uz želju da ga u zdravlju i rahatluku provedete. Ramazan šerif mubarek olsun”.

Постави коментар

0 Коментари