Volonteri Crvenog krsta dijelili pomoć u opštinama Plav i Gusinje


Volonteri opštinske organizacije Crvenog krsta Plav od početka krize zbog korona virusa su veoma aktivni u ublažavanju njenih posljedica i svakodnevno pružaju pomoć ugroženim sugrađanima, a na usluzi su i  starijima, hroničnim bolesnicima , osobama sa invaliditetom kojima je potrebna pomoć, obavljajući za njih nabavku hrane i ljekova. 

Volonteri Crvenog krsta


Volonteri  Crvenog krsta su u zadnjih 20 dana podijelili 440 paketa sa osnovnim životnim namirnicama koju smo dobili od Crvenog krsta Crne Gore za najugroženije sugrađane na teritoriji opština Plav i Gusinje.

U opštinama Plav, Gusinje i Rožaje svakodnevno su na terenu i 17 gerentodomaćica koje brinu za oko 170 korisnika, poštujuci i pridržavajući se svih mjera zaštite.

Kako je saopštila sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Elvira Mulić, Crvenom krstu Plav svakodnevno stiže veliki broj zahtjeva , prije svega za humanitarnu pomoć, bilo da je to preko Crvenog krsta Crne Gore koji je otvorio besplatne telefonske linije za pružanje podrške,  obraćajući se direktno našoj organizaciji ili javljajući se lokalnim samoupravama. 

"U saradnji sa lokalnim upravama Plava i Gusinja  i uz pomoć naših volontera izaći ćemo u susret svakom sugrađaninu kome je potrebna naša pomoć i podrška budući da imamo najavljenih donacija humanitarne pomoci. Živimo u vremenu kada je hrabrost ostati kući i zato pozivamo  građane da poštuju mjere Vlade, jer samo odgovornim odnosom svih nas uspjećemo da prevaziđemo ovaj izazov sa što manjim posljedicama" izjavila je Mulićeva.

Постави коментар

0 Коментари