1. juna nastavljaju se fudbalska takmičenja u Crnoj Gori


PODGORICA - Fudbalska takmičenja u Crnoj Gori trebalo bi da se nastave 1. juna.

To je odluka nakon sastanka čelnika FSCG-a i klubova.

“Uzimajući u obzir odluke Nacionalnog koordinacionog tijela i uputstva od strane Evropske fudbalske federacije (UEFA), Fudbalski savez je pripremio kalendar takmičenja za preostali dio takmičarske sezone u Telekom 1. CFL i Drugoj ligi Crne Gore. Prema predloženom kalendaru nastavak sezone predviđen je za 1. jun, dok bi završetak regularnog dijela sezone (36. kola) u Telekom 1. CFL i Drugoj ligi bio 19. jul. Na taj način FSCG bi na blagovremeno dostavio UEFA-i učesnike u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope. Ukoliko UEFA produži rok za dostavljanje predstavnika u kvalifikacijama za evropska klupska takmičenja Fudbalski savez će revidirati kalendar takmičenja kako bi se obezbijedila veća pauza između dva prvenstvena kola”, navode iz FSCG-a.

Kup Crne Gore za fudbalere je na čekanju, održaće se ako bude slobodnih termina do početka kvalifikacija za evropska takmičenja.

Nastaviće se i takmičenja u Omladinskoj i Kadetskoj ligi, prema kalendaru koji će se utvrditi naknadno.

“Fudbalski savez ovom prilikom naglašava da će takmičenja u organizaciji našeg saveza biti nastavljena ukoliko ne bude promjena u dinamici normalizacije sportskih aktivnosti i u ukoliko to bude u skladu sa odlukama i mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela”, zaključuju iz naše kuće fudbala.

Постави коментар

0 Коментари