Damir Gutić čestitao Dan nezavisnosti: Bošnjaci pokazali privrženost građanskoj Crnoj Gori

Bošnjačka stranka je podržala vraćanje nezavisnosti Crne Gore, koje je ostvarena na referendumu 2006. godine, gdje je olovkom, ispravljena jedna istorijska nepravda.


Bošnjaci su  plebiscitarno podržali nezavisnost. Time su pokazali svoju privrženost mirnom rješavanju sukcesije bivše države, prevazilaženju nacionalnih podjela i postavljanju temelja za jaku, stabilnu, građansku državu, koju će svi zvati svojom i tako je doživljavati.

Danas, 14 godina nakon referenduma, možemo reći da je Crna Gora napredovala, ostvarila skoro sve spoljnopolitičke ciljeve i naporno radi da postigne još bolje rezultate koji će nas dovesti do Evropske unije.
Na unutrašnjem planu zabiljižen je napredak,  ali kao i uvijek može bolje i treba nam još dosta rada kako bismo stali rame uz rame sa razvijenim, modernim demokratijama.

U svim ovim procesima Bošnjačka stranka je aktivno učestvovala i ponosni smo zbog toga. Svi ciljevi koji su ostvareni su na istoj liniji ciljeva koje propagira Bošnjačka stranka i na tome nećemo stati. Radićemo i dalje kako bi ostvarili naše programske ciljeve, kako bi ispravili sve  nepravde i doprinijeli da se sve sredine u kojima je bošnjački narod većina ili čini značajan procenat, razvijaju, budu dostojne življenja svakoga građanina, gdje će se dolaziti a ne odlaziti i gdje će se slaviti svaki novi dan.

Raduje nas današnji “spontani” defile proslave Dana nezavisnosti u Plavu. Plav je otvoren grad koji daje sebe, da bi sve bilo ljepše, različitije, veselije. To Plavu pripada i ne treba niti može to neko da prisvaja. Onima koji svojataju današnji događaj  postavljamo pitanje, čije su danas zastave izbjegavali?

Neka nam je srećan dan nezavisnosti ! A nezavisnost je pravo na različitost!

                                                                                                                                   Damir Gutić,
                                                                                                                        Predsjednik OO BS Plav

Постави коментар

0 Коментари