Od sjutra obavezne maske u zatvorenom, počinju da rade stomatolozi, taksisti, frizeri, teretane


PODGORICA-Građani Crne Gore će od ponedjeljka, 4. maja, u zatvorenom javnom prostoru morati da nose maske, ili marame kojima će prekriti nos i usta.

Iz Instituta za javno zdravlje kazali su da je, kada se zna da je udio onih koji nemaju simptome mnogo veći i da je njihova uloga u širenju obolijevanja ogromna, jedini način da se smanji dalje „sijanje“ virusa da svi prekrivaju usta i nos.

Oni su rekli da će od sjutra svi biti obavezni da maskom, maramom – pamučnom ili nekom drugom, prekrivaju usta i nos kada god su u javnom zatvorenom prostoru - prodavnicama, bankama, poštama, frizerskim i kozmetičkim salonima...

"Jedino na ovaj način ćemo zaštititi druge od sebe i spriječiti kontaminiranje prostora i površina. Iako nije obavezno, snažna preporuka Instituta je da se uvijek i svuda - pa i na otvorenom, prekrivaju nos i usta", poručili su iz Instituta.
U Crnoj Gori će sjutra stupiti na snagu nove ublažene mjere za sprečavanja širenja novog koronavirusa.

Kako je saopšteno iz Vlade, od sjutra će biti omogućen rad prodavnica tekstila, obuće, tehničke robe, građevinskog materijala, zanatskih radnji, servisa, frizerskih i kozmetičkih salona, teretana i fitnes centara, knjižara, stomatoloških ordinacija, auto-škola, rent-a-car usluga, muzeja i galerija.

Biće omogućen rad gradskog taksi prevoza, lokalnog javnog gradskog prevoza u jedinicama lokalne samouprave u kojima Institut za javno zdravlje nije registrovao slučajeve zaraze koronavirusom, kao i odlazak građana u kuće/vikendice i na porodična poljoprivredna gazdinstva.

Постави коментар

0 Коментари