OO BS Plav pomaže poljoprivrednim proizvođačima: Sjemenski materijal za 60 domaćinstava


PLAV-Rukovodstvo opštinskog odbora Bošnjačke stranke u Plavu je, uz pomoć donatora, obezbjedilo sjemenski materijal za 60 domaćinstava u plavskoj opštini.

Kako je saopšteno iz OO BS Plav, cilj ove akcije je da se u periodu krize prouzrokovane aktuelnom pandemijom virusa Covid-a 19, podstaknu građani Plava da obrade neiskorišćeno zemljište, ulože sopstveni rad, kako bi uzgajali zdravu hranu za sebe i svoje porodice."Na taj način obezbijediće održivost domaćinstva na duži period u situaciji gdje su redovna primanja neizvesna, a ponuda životnih namirnica na tržištu ograničena.

Želimo da na ovaj način olakšamo život sugrađana da se u ovim izazovnim vremenima prilagode novonastalim uslovima, obezbjeđivanjem preduslova za proizvodnju hrane na duži rok, što je mnogo bolje rješenje od jednokratnih pomoći", navodi se u saopštenju Odbora BS.

Oni su se zahvalili donatorima koji su prepoznali proaktivnost ideje, i podržali inicijativu Odbora BS i dali početnu vrijednost ovom projektu, koji će kroz rad pojedinaca  biti  održiv, a istovremeno obezbjeđuje dostojanstvo i nezavisnost poštenih i vrijednih porodica.

Ovo je samo početak jednog značajnog ciklusa koji će u budućnosti imati za cilj podsticajne mjere u oblasti poljoprivredne proizvodnje za domaće i inostrano tržiste, otvaranje novih radnih mjesta, obezbjeđenje bespovratnih sredstava Evropske unije za unaprijeđenje proizvodnje i nabavku mehanizacije i formiranje Garantnog fonda za poljoprivrednike iz opštine Plav.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane, kojima je u interesu razvoj Plava i koji smatraju da na bilo koji način mogu da doprinesu našem cilju, da se pridruže našoj inicijativi i da daju svoj doprinos.  Bošnjačka stranka će, kao i do sada, kao najzainteresovaniji subjekt za budućnost Plava, uložiti svoje kapacitete da unaprijedi ekonomski ambijent za sve građane opštine Plav.

Nečije malo je nekome puno.

Постави коментар

0 Коментари