Plav početkom juna dobija novi trg vrijedan skoro pola miliona eura


PLAV - Izgradnja trga u Plavu, u koju Vlada Crne Gore ulaže skoro pola miliona eura, poslije pauze zbog nepovoljnih vremenskih uslova, nastavljena je juče, a očekuje se da kompletan posao bude završen početkom juna.
“Izvođač, nikšićko preduzeće “LD Gradnja” postavio je 3.000 od predviđenih 3.500 metara kvadratnih granitnih ploča, rasvjetu, završeno je i formiranje drvoreda”, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

Na ovom projektu do sada je realizovano oko 400 hiljada eura.
“Trg u Ulici Racina-čaršija, ispred osnovne i srednje škole, obuhvata površinu od blizu 4.000 metara kvadratnih. Njegovom izgradnjom djeca i svi građani Plava dobijaju reprezentativnu lokaciju za igru, druženje i organizaciju raznih priredbi i događaja”, saopšteno je iz Uprave javnih radova.


Projektno rješenje je zasnovano na modernom uređenju gradskih javnih površina, istovremeno čuvajući elemente tradicionalnog.
“Zadržane su zdrave i visokodekorativne biljke, dok je zelenilo koje je uklonjenjo tokom gradnje zamijenjeno novim sadnicama. Trg sadrži plato za manifestacije u obliku amfiteatra, štandove, pješačku zonu kao i dječije igralište. Za popločavanje je korišćen prirodni kamen, otporan na habanje, udar i niske temperature”, navode u Upravi.

Постави коментар

0 Коментари