Šahmanović: Intenzivirati napore u reformi javne uprave

Generalni direktor Direktorata za međunarodnu saradnju i programe pomoći, Admir Šahmanović, učestvovao je na Global forumu ASAN na temu “Efikasnost vlada u suočavanju s COVID-19”, u organizaciji Državne agencije za javne usluge i društvene inovacije (ASAN) pod predsjednikom Republike Azerbejdžan, koji je u formi video konferencije održan 14-15. maja 2020.“U vrijeme kada se cjelokupno čovječanstvo suočava s promjenama koje je prouzrokovao COVID-19, reforma javne uprave i digitalna transformacija su oblasti gdje je posebno važno, ne samo održati kontinuitet, već i intenzivirati napore u suočavanju s novom realnošću’’, istakao je Šahmanović.

On je kazao da je Ministarstvo javne uprave svjesno ovakvog modela funkcionisanja, što je i pokazalo tokom proteklog perioda u kojem su realizovane brojne aktivnosti u cilju očuvanja kvalitetnog okvira rada u službi građana i društva u cjelini.
Šahmanović je na sesiji na temu „Svijet nakon pandemije“, prezentirajući dosadašnje rezultate Ministarstva javne uprave i Vlade Crne Gore, istakao da smo uprkos preprekama koje je ova nova realnost postavila ispred nas, svjesni i prednosti u digitalnom svijetu.

Posebno su istaknuti rezultati u oblasti elektronske uprave s akcentom na pružanje usluga i zaključeno je da sada treba održati ovaj pozitivni trend, kako bismo što spremniji ušli u novi digitalni svijet, svijet moderne javne uprave.

Skup je okupio predstavnike visokog nivoa velikog broja zemalja, ministre javne uprave, predstavnike UNDP-a i međunarodnih organizacija u cilju sagledavanja inovativnih mjera za prevazilaženje pandemije i očuvanje nesmetanog procesa rada kroz razmjenu iskustava i najboljih praksi.

Globalni forum, podijeljen u nekoliko sesija, prilika je da se kroz raznolikost sistema zemalja učesnica i na ovaj način potvrdi značaj međunarodne saradnje i razmjene ideja.

Постави коментар

0 Коментари