Uprava policije: Odgovorićemo efikasno na sve oblike nasilja

Policija će odgovoriti efikasno na sve oblike nasilja, a tokom incidenata u Nikšiću i Pljevljima je postavkom službe, profesionalnim postupanjem i efikasnom reakcijom uspostavila red i mir u veoma kratkom roku, saopšteno je iz Uprave policije.

Foto:Luka Zeković

"Juče tokom dana i u večernjim satima u više gradova su procesuirana lica koja su se okupljala suprotno naredbama Ministarstva zdravlja i izazvala nerede. U Pljevljima i Nikšiću je došlo do incidenata gdje su okupljeni građani policijske službenike brutalno napali bez razloga, zasipajući ih kamenicma, flašama, pirotehničkim sredstvima i drugim predmetima. Juče je u ovim neredima povrijeđeno ukupno 26 pripadnika Uprave policije od kojih je jedan zadržan na bolničkom liječenju. Postavkom službe, profesionalnim postupanjem i efikasnom reakcijom policija je u ova dva grada uspostavila red i mir u veoma kratkom roku. Osim toga, građani su oštetiti službena vozila i opremu dok su pojedine grupe izgrednika u Nikšiću uništavale i gradski mobilijar. Policija u Nikšiću je sprovodeći kontrolu aktera protestnih dešavanja pronašla i hladno oružje – sjekiru i nož", saopšteno je iz Uprave policije.

Poručili su da će odgovorni za organizovanje okupljanja i akteri incidenata biti "identifikovani, locirani i sprovedni pred lice pravde".

"Policija u Nikšiću je zbog javnog okupljanja i incidenata koje su izazivali građani u službene prostorije privela 32 lica, protiv 20 lica su podnijete prekršajne prijave zbog prekršaja iz člana 11 i člana 12 Zakona o javnom redu i miru. Aktivnosti na daljoj identifikaciji i procesuiranju odgovornih lica su u toku", navode iz policije.

U Pljevljima je policija privela devet osoba, od kojih je jedna uhapšena zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene družnosti, a pet osoba je procesuirano zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru. "Grupa građana je kamenovala i zgradu Ministarstva unutrašnjih poslova gdje su polomljena i stakla na prozorima ove zgrade. Pljevaljska policija ima saznanja ko su organizatori incidenata i intenzivno se radi na njihovom lociranju i procesurianju", dodaju iz policije.

Tri osobe su uhapšene u Podgorici - jedna za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, jedna za prekšaj iz čl. 23 Zakona o javnom redu i miru i treća zbog napada na policijskog službenika. "Operativnim i preventivnim radom policije na teritoriji Glavnog grada spriječena su nedozvoljena javna okupljanja i izazivanje nereda", dodaju iz policije.

Pet osoba je uhapšeno u Andrijevici zbog sumnje da su izvršila krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. "Ova lica su blokirala regionalni put Berane – Andrijevica i sa te lokacije je policija nakon razbijanja blokade puta privela 12 lica", navode iz policije. 

Jedna osoba je uhapšena u Herceg Novom, a tereti se za prekršaj iz člana 7. Zakona o javnom redu i miru. 

Budvanska policija je zbog organizovanih kolona vozila noć prije koje su se kretale kroz grad u Centar bezbjednosti pozvala 25 osoba, od čega je 14 osoba sankcionisano zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima. 

Постави коментар

0 Коментари