Mladi talenti ponos škole „Petar Dedović” iz Murine

PLAV -Direktor Osnovne škole „Petar Dedović” u Murinu Danilo Knežević uručio je diplome nagrađenim učenicima s takmičenja Međunarodni nivo -DPIOS2020 „Državno prvenstvo istraživačkih radova” i INFOS2020 –Međunarodno takmičenje talentovanih učenika iz informatike. Takmičenje su održana u periodu od početka februara do sredine juna u organizaciji Centra za razvoj kreativnosti „Cezar” i Regionalnog centra za talente Bor.

Nagrađeni učenici s direktorom i mentorom - Foto: Vujačić

Knežević je istakao da, i pored otežanih uslova zbog epidemije virusakorona, učenici postižu fenomenalne rezultate na međunarodnom nivou, što je rezultat napornog rada. Čestitao je i uručio diplome mentoru Safetu Kojiću i nagrađenim učenicima Aleksandri Mijović, Anastasiji Lutovac, Iliji Brkoviću, Miliji Milačiću, Savu Jašoviću, Mileni Vučetić, Miloradu Lutovcu i Lani Vučetić za osvojeno jedno od prva tri mjesta.

-U našoj školi se uvijek kvalitetno radi s talentovanim učenicima koji su dokazali da su biser ne samo škole i opštine već i države. Na uspjeh nagrađenih učenika imao je veliki uticaj cjelokupan trud koji su uložili od početka školovanja nastavnici razredne nastave i njihovi predmetni nastavnici -kazao je dr Knežević.

Mentor Safet Kojić zahvalio je kolegama na podršci, kao i direktoru koji ih je bodrio i podržavao tokom takmičenja i omogućio im da imaju što bolje uslove.

U ime učenika obratio se Milija Milačić, koji je zahvalio direktoru na podršci i finansijskoj pomoći u vezi kotizacije takmičenja, nastavnicima na podršci i mentoru na trudu i vremenu provedenom s njima.

Izvor: Dnevne novine Dan-N.V.

Постави коментар

0 Коментари