Plav postao veliko gradilište: U toku realizacija projekata vrijednih oko pet miliona eura


PLAV - Vlada Crne Gore i Uprava javnih radova trenutno na području Plava realizuju investicije u vrijednosti oko pet miliona eura, koje predstavljaju nastavak unapređenja saobraćajne, ekološke i komunalne infrastrukture, u cilju povećanja kvaliteta života građana.

Na više lokacija angažovana je mehanizacija crnogorskih građevinskih preduzeća, tako da se za kompletnu plavsku opštinu može reći da je poprimila izgled velikog gradilišta.

Rekonstrukcija trga u Ulici Racina čaršija, vrijedna pola miliona eura, praktično je završena, a preostale finalne radove nikšićka firma “LD Gradnja” okončaće do kraja ove sedmice.

“Trg se nalazi ispred osnovne i srednje škole i obuhvata površinu od blizu 4.000 metara kvadratnih. Njegovom izgradnjom djeca i svi građani Plava dobili su reprezentativnu lokaciju za igru, druženje i organizaciju raznih priredbi i događaja. Plato sadrži prostor u obliku amfiteatra, pješačku zonu i dječije igralište. Za popločavanje je korišćen prirodni kamen, otporan na habanje, udar i niske temperature, a formirani su i novi drvoredi dekorativnih biljaka”, saopšteno je iz Uprave.

Asflatiranje oko 600 metara Prnjavorske ulice završeno je proteklih dana, u okviru druge faze realizacije projekta, za koju je Vlada opredijelila oko 400.000 eura. Izvođač je “Putevi Bar” doo, a projektom su obuhvaćeni i potporni zidovi, nove elektroinstalacije, ograda za pješake i saobraćajna signalizacija. U prvoj fazi izgrađena je atmosferska i fekalna kanalizaciona mreža.


Постави коментар

0 Коментари