Prva dionica auto-puta do juna iduće godine


PODGORICA - Prvi kilometri autoputa u Crnoj Gori će biti završeni sredinom maja 2021. odnosno u junu naredne godine, kazao je ministar saobraćaja Osman Nurković.
"Prva dionica auto-puta neće biti završena ni do 30. septembra ove godine. Kada je riječ o cijeni koštanja neodmjerena je konstatacija da se troškovi svako malo uvećavaju za stotine miliona eura. Javnosti je poznato da prvobitna ugovorena cijena radova iznosi 809,5 miliona, dok ukupna vrijednost zaključenih priloga ugovora o projektovanju izgradnje dionice Smokovac - Mateševo iznosi 58.4 miliona eura", kazao je Nurković u Skupštini Crne Gore odgovarajući na pitanje poslanika DF-a Miluna Zogovića kada će biti gotovi radovi i izgradnja dijela autoputa od Smokovca do Mateševa.

Ministar je dodao da se intenzivno radi na nastavku radova druge dionice auto-puta Bar-Boljare.

"Radimo idejni projekat za tu dionicu kao i studiju zaštitite životne sredine. Oba projekta se finansiraju iz donatorskih sredstava Evropske komisije. Aplicirali smo kod Evropske komisije za grant od 20 posto od procijenjene vrijednosti druge dionice, ali vidite i sami kakva je situacija. Prioritet ove Vlade je nastavak auto puta", naveo je Nurković.

Постави коментар

0 Коментари