Đukanović: Izbori krajem avgusta ili početkom septembra

Foto: Ivana Božović

PODGORICA - Razmišljanje svih učesnika sastanka je da parlamentarni izbori u Crnoj Gori budu održani krajem avgusta ili početkom septembra - kazao je danas predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, nakon završenih konsultacija sa predstavnicima parlamentarnih partija o datumu izbora. Na konsultacije nije došao niko iz opozicije.

Đukanović je kazao da će u daljoj komunikaciji sa državnim organima odrediti datum izbora.
"Razmišljanje o datumu ograničeno je traženjem termina kojj će biti zaštićen od nepredviđenih rizika", dodao je Đukanović.

Kada je riječ o lokalnim izborima, rekao je da mu smjernice koje je dobio na konsultacijama sugerišu da budu parlamentarni i lokalni izbori istog dana.

"Imamo uslove da u jednom danu organizujemo sve izbore", rekao je Đukanović.

Govoreći o nedolasku opozicije na konsultacije, predsjednik je rekao da ga to ne iznenađuje.

"Malo je iznenađujuće ignorisanje ne samo crnogorskih nacionalnih interesa nego i demokratskih standarda. Riječ je o namjeri opozicije da, izbjegavanjem komunikacije sa vlašću, blagovreno krene u formiranje alibija za očekivani izborni ishod", rekao je Đukanović.

Komentarišući navode opozicije da nema uslova za izbore, Đukanović je rekao da dio političke scene nije do sada priznao rezultate bilo kojih izbora osim onih na kojima je pobijedio.
 "Riječ je da opozicija ovakvim odnosom prema vladajućoj koaliciji i institucijama, pokušava da blagovremeno pripremi alibi za poraz na izborima", kazao je Đukanović, dodajući da opozicija pribavlja alibi kroz iskonstrisanu tvrdnju da nema izbornih uslova.

Постави коментар

0 Коментари