Vlada: Napad na policijsku uniformu je napad na državu


PODGORICA - Vlada najoštrije osuđuje nasilje i izgrede koji su se juče dogodili širom gradova, i poziva nadležne organe da odlučno i zakonito spriječe, suzbiju i sankcionišu svaki pokušaj podrivanja demokratije i ugrožavanja mira i sigurnosti građana.
“Sinoć, ali i danima prije toga, svjedočimo direktnim i bezobzirnim primjerima protivpravnog i izgredničkog ponašanja pojedinaca i grupa u više crnogorskih gradova”, navode u Vladi.
Kako su istakli, reakcija nadležnih državnih organa uključujući i policiju, na takvo ponašanje, je njihova Ustavna dužnost i obaveza.
“A napad na službeno lice i nepostupanje po naređenju službenog lica, povlači krivičnu odgovornost i posljedice svuda na svijetu. Dakle, na djelu je oprobani obrazac ponašanja određenih političkih subjekata, koji za cilj ima destrukciju prema državi i njenim institucijama, i izazivanje nestabilnosti u Crnoj Gori. Nažalost, efekti takvih namjera u prvom redu odrazili su se na pripadnike Uprave policije, koji su radeći svoj posao profesionalno i dostojanstveno, izloženi najgrubljim uvredama i napadima od strane vinovnika pomenutih događaja”, navode u Vladi.
Jasno poručuju-napad na policijsku uniformu, napad je na državu i njene temeljne vrijednosti.
“A nasrtaj na svakog čovjeka koji pošteno zarađuje za hljeb svojoj porodici predstavlja nasilje u najprimitivnijem obliku. Posebno ako imamo u vidu da je to napad na iste ljude koji su u danima najveće zdravstvene krize, na prvoj liniji odbrane od koronavirusa, čuvali sigurnost i bezbjednost svakog pojedinca i njegove porodice”, kazali su iz Vlade.

Постави коментар

0 Коментари