Zabranjene svadbe, maturske proslave, rad noćnih klubova…


Na predlog Instituta za javno zdravlje Nacionalno kooridinaciono tijelo je odlučilo da od danas, zbog izuzetno visokog epidemiološkog rizika, bude zabranjeno organizovanje privatnih skupova – svadbenih svečanosti, maturskih i rođendanskih proslava i slično, a uvodi se i privremena mjera zabrane rada noćnih klubova i diskoteka.
“Mjere će se primjenjivati sedam dana, nakon čega će na osnovu analize efekta mjerâ biti donijeta odluka o tome da li će se mjere i dalje primjenjivati ili će njihova primjena prestati”, navode u NKT-u.
Pojačana kontrola poštovanja samoizolacije
Kako ističu, odlučeno je da nadležni organi, prvenstveno Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove, pooštre kontrole poštovanja propisanih mjera, a pogotovo mjera samoizolacije.
“Samoizolacija se mora sprovoditi pod striktnim nadzorom nadležnih organa nadležnih za poštovanje mjere”, zaključeno je na sjednici.
Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti podsjetilo je građane i kompanije na mjere koje su na snazi, prije svega obavezu nošenja zaštitnih maski u zatvorenom prostoru i držanja distance.
“Ukazujemo da osobe u samoizolaciji ne smiju da napuštaju objekat u kojem propisane mjere, kao ni da primaju posjete”, naglasili su.

Постави коментар

0 Коментари